Test intolerancije na hranu

Manifestacije intolerancije na hranu su često teško uočljive. Sve više ljudi pati od pretjerane osjetljivosti na hranu. Ako se prepoznajete u sljedećim simptomima kao što su: akne, nespecifičan svrbež, razni osipi, dermatitisi, ekcemi, psorijaza, sinusitis, astma, kronični kašalj, rinitis, grčevi u trbuhu, nadutost, proljev, zatvor, sindrom iritabilnog crijeva, migrene, glavobolje, depresija, umor, nesanica, hiperaktivnost kod djece, tjeskobe, artritis, debljina, edemi, celulit…. svakako bi trebali razmišljati o TESTU INTOLERANCIJE NA HRANU.

Kod intolerancije na hranu stvaraju se antitijela protiv proteina iz određene hrane koja nam ne odgovara. Isključenjem takve hrane iz prehrane često dolazi do poboljšanja određenih tegoba (bolova, nadutosti, kožne tegobe, kroničnog umora, respiratornih tegoba, glavobolja, migrena…..)

Hrana koja dovodi do nepovoljne reakcije stvara imunokomplekse antigen-antitijelo koji povećavaju tlak krvi što uzrokuje zadržavanje vode, a to je razlog povećanju tjelesne težine. Isključivanjem iz prehrane otkrivenih namirnica postiže se gubitak tjelesne težine te nestanak simptoma (upala, bol, ukočenost zglobova). Ako ste puno puta pokušali izgubiti tjelesnu težinu i niste uspjeli sigurno je razlog u intoleranciji na neku namirnicu jer povećanje tjelesne težine uzrokovano intolerancijom na hranu teško se može korigirati niskokaloričnim dijetama. Razlog je što ne znamo koje namirnice trebamo koristiti u niskokaloričnoj dijeti.

Kada se napravi test intolerancije na hranu jednostavno se određena namirnica izbaci iz prehrane. Tijelo, koje smo oslobodili opterećenja, bolje iskorištava „dobre“ namirnice koje brže prolaze kroz probavni trakt, a rezultat toga je ubrzanje metabolizma te gubljenje suvišnih kilograma. Najvažnije u cijelom postupku je da nema gladi, da se dobro osjećate i da ste dobro raspoloženi. Popravlja se kvaliteta života. Izgubljeni kilogrami se ne vraćaju ako ste dosljedni u eliminacijskoj dijeti.

Što kada test intolerancije na hranu pokaže da smo intolerantni na puno namirnica?

 

Što kada se ne možemo odreći određene namirnice i želja za njom je jača od naše želje za promjenom?

 

Što kada otkrijemo da su to osnovne namirnice (pšenica, mlijeko, šećer, meso…čokolada) koje svakodnevno koristimo?

 

Pomisao da ih se moramo odreći ne možemo prihvatiti i teško se odlučujemo na promjene. Činjenica je da od nečega moramo i živjeti.

 

Bicom aparatom se može napraviti test intolerancije na hranu (na preko 200 namirnica), mogu se otkriti eventualna kemijska opterećenja, otrovanja teškim metalima, razni utjecaji iz okoliša, prisutnost virusa, bakterija, gljivica, alergija na životinjsku dlaku, kućnu prašinu….

 

Nakon testa, Bicom aparat (sa bezbroj svojih programa) nudi rješenje problema. Bicom terapijom može se „izbrisati zapis određene namirnice u tijelu“ te ju nakon određenog vremena možete opet konzumirati bez straha od štetnih utjecaja na Vaše tijelo. Desenzibilizacijom rješavamo problem intolerancije na hranu. Preporuka je da se namirnice na koje ste intolerantni izbaci iz prehrane dok traje terapija (otprilike na 3 mj). Kada Bicom test pokaže da više nema intolerancije na određenu namirnicu možete ju ponovno uvrstiti u prehranu.

 

U ovom slučaju raditi test intolerancije na hranu ima smisla jer imamo uvid u stanje organizma i smjernicu za terapiju.


Intolerancija na hranu se može izliječiti.  Nemojte čekati da se Vaše zdravlje pogorša!

Nazovite odmah, informirajte se i dogovorite termin!

Valera Tel:01/3795-614   Mob:098/986-9830

  • Grey Facebook Icon
  • Instagram Social Icon
  • Grey YouTube Icon

 Homeopatski centar VALERA, Ulica Dragojle Jarnević 1, Trešnjevka, 10 000 Zagreb, tel:01/3795-614, mob:098/986-9830