Liječenje homeopatijom - Kako djeluje homeopatija?

Još u 16. stoljeću Paracelsus je rekao:

Homeopatski pripravci ne potiskuju bolest, nego djeluju na uzrok poremećaja i osobu kao cjelinu.

 

Kašalj, hunjavica, proljev itd. pokušaji su organizma da se očisti od bakterija, virusa i drugih tvari kako bi opet mogao besprijekorno funkcionirati. Vrućica i druge upalne reakcije mobiliziraju životnu snagu.

 

Liječenje koje potiskuje simptome bilo alopatijom ili pogrešno primijenjenom homeopatijom ne djeluju ljekovito, nego ima samo simptomatsko djelovanje, usporava proces izlječenja i kod višekratnog postupka dovodi do kroničnog stanja. To nas opet vodi u nove bolesti.

 

S vremenom se ljudi mijenjaju , tako da nastaju uvijek nove bolesti. Nismo više toliko otporni kao u prijašnjim danima. Degenerirane su funkcije porasle, nastale su mnoge nove bolesti i još nastaju. Ako je u prijašnjim vremenima nedostajalo hrane, čistoće, životnih uvjeta, liječničke skrbi, danas imamo svega previše i postajemo bolesni od izobilja koje nam stoji na raspolaganju. Lošoj prognozi pridonose uništenje prirode zbog zagađenja te mnogobrojna zračenja koja nas okružuju.

 

S obzirom da ne reagiramo na pravi način, ne obraćamo pažnju na uzrok i osobu kao cjelinu, s vremenom bolest postaje sve teža, te zahtijeva sve veće doze alopatskih lijekova. Nema smisla sistematski uzimati tablete protiv boli kod zubobolje, već treba otići stomatologu i popraviti ili izvaditi pokvareni zub.

 

Uzimanjem homeopatskih pripravaka moguće je da odmah dođe do stvaranja ravnoteže, općeg poboljšanja i nestanka subjektivnih simptoma. Neki pacijenti osjete umor prije općeg poboljšanja. Reakcija na pripravak može biti tako suptilna da prođe neopaženo, ali može isto tako doći do tzv. "krize iscjeljenja" ili pogoršanja. Tada možemo reći da organizam samo ubrzano prolazi kroz prirodni proces iscjeljenja, bez potiskivanja simptoma. To je samo naizgled pogoršanje. Simptomi privremeno postaju izraženiji, osoba može u procesu izlječenja imati manifestaciju simptoma nekih starijih bolesti koje su bile potisnute. Simptomi se mogu javljati u obrnutom redoslijedu od redoslijeda njihovog vremenskog nastajanja.

Bolest počinje (izuzevši nesreću) na materijalnoj razini tijela, prije čega je već morala biti poremećena energijska matrica. Stoga bolest možemo shvatiti kao nesklad životne snage i kao težnju tijela da ponovno dosegne svoje zdravlje.

  • Grey Facebook Icon
  • Instagram Social Icon
  • Grey YouTube Icon

 Homeopatski centar VALERA, Ulica Dragojle Jarnević 1, Trešnjevka, 10 000 Zagreb, tel:01/3795-614, mob:098/986-9830